Leuke en mooie vakantieparken in de Vendée

LEUKE EN MOOIE VAKANTIEPARKEN IN DE VENDÉE

Wie op zoek is naar een regio in Frankrijk die zeer zon-zeker is, een schitterende kustlijn heeft en lang niet zo druk is in het hoogseizoen als andere populaire vakantieregio's in Frankrijk als de Provence of de Côte d'Azur, zou de vakantieparken in Vendée eens onder de loep moeten nemen. De regio die gelegen is in het westen van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan is een uitstekend alternatief voor de drukkere vakantieregio's in Frankrijk. De omgeving is prachtig, de badplaatsen bruisen en het aantal zonuren wordt eigenlijk alleen door de Côte d'Azur overtroffen. Redenen genoeg dus om eens uit te kijken naar de bungalowparken in Vendée. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Vendée

Thema's

Populaire thema's in Vendée

Bungalowparken in Vendée

De vakantieparken in Vendée liggen verspreid over de gehele regio. Van het westen waar de Atlantische oceaan de natuurlijke grens vormt tot het oosten waar je heerlijk kunt wandelen in Nationaal Park Marais Poitevin. De bungalowparken in Vendée bieden zo voor ieder wat wils. Of je nu een echte zon-, zee- en strandvakantie wilt vieren hier in het westen van Frankrijk, voor cultuur en historie naar Vendée trekt of juist wilt genieten van de rust en de natuur in de regio; er is altijd wel een vakantiepark te vinden dat aansluit bij al je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Faciliteiten en accommodaties

Vakantieparken zijn er in Vendée in alle soorten en maten. Van kindvriendelijke parken die beschikken over uitgebreide speelterreinen, sportvelden, een (buiten)zwembad en een animatieprogramma tot zeer luxe bungalowparken waarbij het spreekwoord "leven als een god in Frankrijk" uitermate goed tot zijn recht komt.

Een aantal vakantieparken in Vendée beschikt over extra grote vakantiewoningen. Ideaal als je met de hele familie of een grote groep vrienden naar Vendée reist en graag met z'n allen in 1 vakantiebungalow of villa wilt verblijven.

Vendée is een regio die zich prima met de fiets laat verkennen en zodoende zul je op een aantal bungalowparken een fietsverhuurservice aantreffen. Je kunt er terecht voor gewone fietsen, maar veelal ook voor mountainbikes of elektrische fietsen. Handig als je zelf je eigen fiets niet mee wilt of kunt nemen naar dit westelijke deel van Frankrijk!

Vakantie in Vendée

Met zoveel zonuren is het niet gek dat de meeste vakantiegangers naar de vakantieparken in Vendée trekken om aan de kust te genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie. Er zijn tal van gezellige badplaatsen te vinden langs de kustlijn die bestaat uit zandstranden en rotskliffen. Wie wilt feesten tot in de late uurtjes zit dan ook helemaal op z'n plek op de bungalowparken in Vendée. Uiteraard biedt de Atlantische Oceaan ook meer dan voldoende mogelijkheden tot watersport. Surfen, duiken, varen, zeilen, parasailen en waterskiën behoren tot de mogelijkheden.

Het landschap in Vendée is relatief vlak als je het vergelijkt met overige delen van Frankrijk. Goed nieuws voor de wandel- en fietsliefhebbers dus. Vooral in het gebied rondom Parc Naturel Régional du Marais Poitevin maak je de mooiste wandelingen en fietstochten. Er zijn diverse routes te vinden in het Nationale Park die je langs de mooiste plekjes brengen.

De hoofdstad van de regio is La Roche-sur-Yon. De stad kent enkele musea die verhalen vertellen over vervlogen tijden. Vooral het natuurhistorisch museum Centre Beautour is het bezoeken meer dan waard. Een andere belangrijke toeristische trekpleister in de stad is de kathedraal Eglise Saint-Louis. Overige interessante steden in Vendée zijn Challans, Les Herbier, Olonne-sur-Mer en Les Sables-d'Olonne. In deze laatste stad moet je vooral het museum "Musée de l'Abbaye Sainte-Croix" bezoeken. Hier vind je werken van beroemde kunstenaars als Gaston Chaissac en Victor Brauner.

Een laatste toeristische trekpleister die je eigenlijk bezocht MOET hebben als je op een vakantiepark in Vendée verblijft is attractie- en themapark Le Puy du Fou. Na Disneyland Parijs is dit pretpark het best bezochte attractiepark van Frankrijk. In tegenstelling tot alle andere pretparken die je kent zal je in Le Puy de Fou geen snelle achtbanen en duizelingwekkende attracties tegenkomen. Het pretpark is wereldberoemd geworden vanwege de voorstellingen die er worden gegeven. De 3 belangrijkste shows in Le Puy Du Fou zijn de Vikingshow “Les Vikings”, de roofvogelshow met meer dan 200 vogels, genaamd “Le Bal Des Oiseaux Fantômes” en het grootste openluchtspektakel ter wereld, “Cinéscénie”, dat zich afspeelt op een oppervlakte van maar liefst 23 hectare en waar 2.400 acteurs, 130 paardrijders, 80 technici en 500 werknemers aan meedoen. Absoluut het bezoeken waard dus als je op één van de bungalowparken in Vendée verblijft!