MOOIE EN LEUKE VAKANTIEPARKEN IN DE CEVENNEN - LOZÈRE

Wie naar de vakantieparken in de Cevennen trekt doet dat voornamelijk om twee redenen: óf je wilt er genieten van de overweldigende natuur en heerlijk tot rust komen tijdens je vakantie, óf je bent een ware avonturier en komt hier om lekker actief bezig te zijn in de bergachtige omgeving. De Cevennen is een bergketen in het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk en biedt voor zowel de liefhebber van rust en stilte, als de actieve vakantieganger meer dan voldoende vertier. Het is dan ook niet vreemd dat de vakantieparken in de Cevennen een geliefde vakantiebestemming vormen voor mensen van heinde en verre! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Lozère

Bungalowparken in de Cevennen

De Cevennen zijn door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet in 2011 en dat geeft al aan dat je hier te maken hebt met een bijzonder stukje natuur. De vakantieparken in de Cevennen worden omgeven door deze schitterende natuur en imposante grotten, gigantische kloven en andere interessante geologische formaties zijn nooit ver bij je bungalowpark vandaan. Perfect dus voor hen die een stuk ongerepte natuur wel weten te waarderen, maar net zo goed vormen de Cevennen een uitdaging voor de actieve vakantieganger. Door het verschil in hoogte in de regio (het laagste punt ligt op 378 meter en de hoogste berg in de Cevennen, Mont Lozère, ligt op 1699 meter) kun je er bijvoorbeeld uitstekend wandelen, fietsen, mountainbiken, raften en natuurlijk bergbeklimmen.

Faciliteiten en accommodaties

Het aanbod aan vakantieparken in de Cevennen is niet héél groot als je het vergelijkt met andere vakantieregio's in Frankrijk. Toch vindt iedereen wel een vakantiepark in de Cevennen die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren. Of je nu met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep naar deze mooie streek trekt in het zuiden van Frankrijk: er is altijd wel een accommodatie te vinden die past bij jou en je reisgezelschap.

Ondanks dat je je in een omgeving bevindt waar je behoorlijk 'back to basic' gaat, ontbreekt het je aan niets op de bungalowparken in de Cevennen. Er is in de meeste gevallen gratis WIFI, meerdere speelterreinen voor de kleinste vakantiegangers en doorgaans vind je ook wel diverse horecagelegenheden op het vakantiepark waar je kunt genieten van lokale gerechten en uiteraard een heerlijke Franse wijn uit de regio.

Vakantie in de Cevennen

Eerlijk is eerlijk: je kiest voor een vakantiepark in de Cevennen omdat je wilt genieten van het indrukwekkende landschap. Voor een zon-, zee- en strandvakantie zijn andere regio's meer geschikt. Wandelen en fietsen zijn geliefde activiteiten onder vakantiegangers die in de Cevennen verblijven. Bij een aantal vakantieparken kun je dan ook een fiets huren om de omgeving al fietsend te gaan verkennen.

Er lopen diverse mooie wandel- en fietsroutes door de Cevennen waarbij je langs tal van mooie plekjes in de natuur komt, maar ook door oude dorpen en kleine historische stadjes reist. Goed nieuws dus voor de vakantiegangers die naast de overweldigende natuur hier, ook cultuur, historie en traditie willen opsnuiven. Vooral Alès, Mende en Florac zijn het bezoeken waard. Oude kathedralen en de intieme centra vol gezellige restaurants en winkeltjes zorgen voor een welkome afwisseling naast al het natuurgeweld dat je aantreft in de regio.

Want uiteindelijk kom je daarvoor natuurlijk naar de vakantieparken in de Cevennen. Om de druipsteengrot L'Aven Armand te bewonderen bijvoorbeeld of om een indrukwekkende hike te maken door de gigantische kloof Gorges de Tarn. Bezoek ook vooral Mont Aigoual waar je onder meer een meteorologisch museum vindt en een observatorium. Ook niet te missen is de rotsformatie Chaos de Montpellier-le-Vieux met haar indrukwekkende natuurlijk boog van 12 meter hoogte genaamd La Porte de Mycène. Een groot deel van de Cevennen staat bekend als Nationaal Park Cevennen en het is met 913 km² het op één na grootste nationale park van Frankrijk. Meer dan genoeg natuur om te verkennen tijdens je verblijf op de vakantieparken in de Cevennen dus!