Mooie en leuke vakantieparken in de Dordogne

MOOIE EN LEUKE VAKANTIEPARKEN IN DE DORDOGNE

De Dordogne. Naast de Provence en de Côte d'Azur misschien wel dé populairste regio in Frankrijk om vakantie te vieren. Het aangename klimaat, de schitterende natuur en de pittoreske dorpjes en stadjes die je er vindt zorgen ervoor dat de vakantieparken in de Dordogne goed bezocht worden. Feestliefhebbers kunnen deze regio maar beter overslaan, maar liefhebbers van het oude Frankrijk en flink wat natuurgeweld zitten helemaal op hun plek op de bungalowparken in de Dordogne. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Dordogne

Thema's

Populaire thema's in Dordogne

Bungalowparken in de Dordogne

Vakantieparken in de Dordogne vind je in vele soorten en maten, maar allen hebben ze gemeen dat ze niet ver verwijderd liggen van de mooie natuur die je in deze streek tegen zult komen. Met in het noorden Parc Naturel Régional Périgord Limousin en in het zuiden Parc Naturel Régional des Causses du Quercy zijn er voor natuurliefhebbers meer dan voldoende kilometers aan natuurschoon te ontdekken. Tussen al dit natuurgeweld vind je veel historie. De streek kent een flink aantal oude kastelen en middeleeuwse burchten en wie nog verder de tijd in wilt, moet zeker de vele grotten bezoeken die je in de buurt van de vakantieparken in de Dordogne vindt!

Faciliteiten en accommodaties

Juist omdat de Dordogne zo'n populaire vakantieregio is hoeft het je aan niets te ontbreken als je voor een vakantiepark in deze Franse regio kiest. De vakantieparken hier zijn uitgerust met alle denkbare faciliteiten en er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit bij jou en je reisgezelschap, ongeacht of je nu met z'n tweetjes naar de Dordogne trekt voor een welverdiende vakantie of met een grote groep.

De Dordogne is ook erg geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen en veel van de bungalowparken zijn hier dan ook op ingespeeld. Er zijn meerdere speel- en sportterreinen, een (buiten)zwembad en in het hoogseizoen animatie om de kleinste vakantiegangers te vermaken. Een avondje geen zin om zelf te koken? De meeste vakantieparken in de Dordogne beschikken over meerdere horecagelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van de Franse keuken.

Vakantie in de Dordogne

Vervelen hoef je je geen seconde als je voor één van de vakantieparken in de Dordogne kiest. Er is zo enorm veel te doen en te beleven, dat het nog knap lastig wordt om alle highlights van de regio te bewonderen. Natuurlijk is er het natuurschoon en dan met name in de twee Nationale Parken die je in de Dordogne aantreft. Hier kun je heerlijk wandelen en sportieve activiteiten beoefenen zoals mountainbiken of paardrijden. Pas wel op, want in deze Nationale Parken kun je oog in oog komen te staan met wilde dieren als de wolf, het everzwijn, de lynx en de bruine beer.

Tijdens je wandel- en fietstochten door de regio kom je vanzelf langs eeuwenoude dorpen en stadjes. Praktisch elk dorp in de Dordogne kent een rijke historie en dit zie je terug aan de oude gebouwen die je her en der tegenkomt. Eeuwenoude kastelen die ooit het toneel vormden voor heftige veldslagen en restanten van burchten waar je een waanzinnig uitzicht hebt over het landschap met de kronkelende Dordogne als eye-catcher.

Eén van die dorpjes die je eigenlijk wel bezocht moet hebben als je op een vakantiepark in de Dordogne verblijft is Belvès. Het dorpje met de bijnaam 'het stadje met de zeven torens' kent veel historie en dat is op bijna elke straathoek wel te zien. Extra bijzonder zijn de middeleeuwse grotwoningen die precies onder het centrale marktplein liggen. De overdekte markthal die je in het dorp vindt is maar liefst 500 jaar oud!

Een ander dorp dat het bezoeken waard is luistert naar de naam Beynac-et-Cazenac. Het dorp dat gelegen is op een klif langs de rivier de Dordogne herbergt één van de best bewaarde kastelen in de regio. Absoluut het bezoeken waard dus! Andere interessante plaatsen die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je verblijf op de vakantieparken in de Dordogne zijn onder meer Castelnaud, Domme en Les Eyzies.