Leuke en mooie vakantieparken in Charente-Maritime

LEUKE EN MOOIE VAKANTIEPARKEN IN CHARENTE-MARITIME

Met 460 kilometer aan kustlijn zit je op de vakantieparken in Charente-Maritime helemaal goed als je wilt genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie. Hier schijnt de zon in het hoogseizoen volop en word je betoverd door de magie van de regio. Mooie zandstranden, eeuwenoude dorpjes en steden en gezelligheid zoals je dat aan de kust altijd wel vindt. Het is dan ook niet zo gek dat de vakantieparken in Charente-Maritime razend populair zijn onder vakantie-vierend Nederland! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Charente-Maritime

Thema's

Populaire thema's in Charente-Maritime

Bungalowparken in Charente-Maritime

Het zal geen verrassing voor je zijn dat praktisch alle vakantieparken in Charente-Maritime op een (letterlijke) steenworp afstand van het strand aan de Golf van Biskaje zijn gesitueerd. Ideaal dus voor de vakantieganger die wilt genieten van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie in het zuiden van Frankrijk. In veel gevallen stap je rechtstreeks van het bungalowpark het strand op en zijn er talloze gezellige badplaatsen waar je flink kunt nagenieten van een dagje op het strand. Er is echter nog veel meer te doen en te beleven tijdens je verblijf op de bungalowparken in Charente-Maritime. De regio is bezaaid met authentieke vissersdorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan en qua gastronomie zit je ook in dit deel van Frankrijk helemaal goed!

Faciliteiten en accommodaties

Leven als een god in Frankrijk. Voor het leven op de vakantieparken in Charente-Maritime geldt die uitspraak zeker. Het hoeft je aan niets te ontbreken als je voor een bungalowpark in deze regio kiest. Alle denkbare faciliteiten zijn aanwezig: van gratis WIFI tot speelplaatsen voor de kinderen en van animatieprogramma's tot een (buiten)zwembad. Uiteraard vormt lekker eten en drinken een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven van de Fransen en zodoende vind je op veel van de bungalowparken in Charente-Maritime meerdere horecagelegenheden zodat je niet zelf hoeft te koken na een dagje zon, zee en strand.

Vakantie in Charente-Maritime

Je vakantie in Charente-Maritime staat in het teken van het goede leven. Kom je hier in het hoogseizoen, dan ben je gegarandeerd van veel zonuren en aangename temperaturen. De regio heeft een heerlijk klimaat en het zeewindje vanaf de Atlantische oceaan zorgt ervoor dat het ook bij hogere temperaturen nog steeds aangenaam is op de bungalowparken in Charente-Maritime.

Natuurlijk trek je naar deze regio om te genieten van de schitterende kustlijn, maar er is nog zoveel meer te doen en te beleven. Het badplaatsje Royan is bijvoorbeeld sinds de jaren '20 van de vorige eeuw al een geliefde plek in Charente-Maritime. De haven hier is één van de grootste van de Atlantische kust en de villa's uit de tijd van Belle Epoque vertellen verhalen van vervlogen tijden.

Het karakteristieke dorpje Talmont sur Gironde is een andere bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag overslaan als je op een vakantiepark in Charente-Maritime verblijft. Het authentieke dorpje met zijn middeleeuwse charme is geclassificeerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk en dus zeker het bezoeken waard als je in de buurt verblijft.

Liefhebbers van natuur en rust kunnen hun hart overigens ook ophalen in Charente-Maritime. De bekende valleien in de regio zoals de vallei van Charente, de vallei van Coran en de vallei van de Seugne zijn schitterend om doorheen te wandelen, maar ook de actieve vakantieganger kan zich hier prima uitleven. Mountainbiken vormt hier bijvoorbeeld een geliefde activiteit onder vakantiegangers.

Voor hen die geïnteresseerd zijn in cultuur en historie is een bezoek aan de steden in Charente-Maritime een absolute aanrader. Stadjes als La Rochelle, Saintes en Rochefort zijn allen goed te bereiken vanaf de vakantieparken in Charente-Maritime en staan bol van de oude en bijzondere bezienswaardigheden. Zo is de vieux Port bij de haven van La Rochelle een plaatje en omvat Saintes diverse bouwwerken uit de Romeinse tijd. Onder meer het amfitheater en Boog van Germanicus zijn verwijzingen in Charente-Maritime naar een historie die eeuwen teruggaat. Erg bijzonder dus om eens te gaan bekijken tijdens je vakantie op de vakantieparken in dit zuidelijke deel van Frankrijk!