Keuze uit 38.079 Vakantiehuizen en Vakantieparken

Header
<

De Efteling

Het grootste park van Nederland is de Efteling. Niet alleen qua oppervlakte, maar ook qua bezoekersaantallen. Elk jaar weer bezoeken miljoenen mensen dit sprookjesachtige park. Wat begon als een sprookjesbos is uitgegroeid tot een enorm attractiepark voor jong en oud.

Nieuwe Efteling Attractie: Symbolica

symbolica efteling

 

De Efteling gaat een nieuwe attractie bouwen ter waarde van 35 miljoen Euro ! Dat wordt het Paleis der Fantasie genaamd Symbolica. Eben ter vergelijking: de achtbaan Baron 1898 die vorig jaar opende, kostte ongeveer 18 miljoen euro.

Symbolica komt midden in het park te staan. Het wordt een volledig overdekte attractie, net zoals Droomvlucht en Fata Morgana. De dark ride is onderdeel van het Rijk der Fantasie. Bezoekers kunnen met maximaal zes personen in een voertuig. Daarmee nemen ze een van de drie routes door Symbolica, die ze zelf kunnen kiezen. Efteling-mascotte Pardoes de Tovernar leidt hen dan door de kamers van het Paleis der Fantasie.

Symbolica moet in de zomer van 2017 voor het eerst draaien. De Efteling viert dan met deze nieuwe attractie het 65-jarig bestaan van het park. ( bron en foto : NOS )

Het meisje met de zwavelstokjes

Geniet van de nieuwste technieken tijdens een bezoek aan deze attractie in het sprookjesbos. Door middel van lasertechnologie in combinatie met nightvision is Het meisje met de zwavelstokjes een hele belevenis voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Assepoester

Een ander bekend sprookje is Assepoester. Ook Assepoester ontbreekt natuurlijk niet in de Efteling! Geniet van een mooie voorstelling waarbij je ziet hoe Assepoester haar glazen muiltje kwijtraakt en hoe het uiteindelijk allemaal weer goed komt.

Aquanura

Naast de vele sprookjes die je kunt belevenis in het sprookjesbos zijn er ook attracties met een hele andere insteek. Geniet bijvoorbeeld van Aquanura, de grootste watershow in heel Europa. Tijdens deze 15 minuten durende show maak je kennis met water, licht en vuur en geniet van je van een prachtige voorstelling.

Joris en de Draak

Neem plaats in een karretje en ervaar hoe het is om in de eerste houten achtbaan van Noordwest Europa te zitten. Tijdens de rit wordt je naar het hoogste punt van 25 meter gebracht om vervolgens met een snelheid van maar liefst 75 km/uur naar beneden te storten. Joris en de Draak kan 1.750 mensen per uur verwerken en is 810 meter lang. Zowel volwassen als kinderen kunnen genieten van deze attractie, enige vereiste is een minimale lengte tussen de 1.10 en 1.20 meter.

 

Baron 1898

De nieuwste attractie in de Efteling is Baron 1898. Deze achtbaan is vanaf nu 1 juli 2015 geopend Help de Mijnbaron en zorg ervoor dat je de Witte Wieven te snel af bent!

Wow wat kun je verwachten van de Baron 1898 ?

  • Een trein van maximaal 18 mensen.
  • Een hoogte van bijna 30 meter met een onheilspellende vrije val van 37,5 meter.
  • Een maximale snelheid van 90 km per uur.
  • En 130 seconden spanning, snelheid en beleving!

 

de baron efteling

Overnachten

overnachten in de efteling

 

Een bezoek aan de Efteling kun je ideaal combineren met een overnachting in het Efteling hotel. Wordt wakker als prins of prinses in je eigen sprookje! De suites hebben allemaal een eigen thema, bijvoorbeeld het Roodkapje Suite waar je de bedstee kunt delen met de groetmoeder van Roodkapje en Roodkapje zelf. Er zijn meer liefst 20 verschillende themasuites terug te vinden in het hotel. Naast de Roodkapje suite ontbreken Doornroosje, De Vliegende Hollander, Hans Christian Andersen, Sneeuwitje en Wolf en de 7 Geitjes suites ook niet. Kortom, je kunt helemaal zelf bepalen in welk sprookje jij wilt overnachten!